“Zonder kunstmatige beregening zou hier geen sprake meer zijn van bloemkolen”, zo begon teler A. Vanwalleghem uit Pittem (W.Vl.) gisteren zijn verhaal. “Maar toch lieten we ons, net zoals zoveel anderen in de regio, verrassen.”

“Weet je, veelal wordt pas in het veld gegaan om het watergebrek te evalueren in de loop van de avond, nadat het overige werk erop zit. Dit seizoen kom je dan wel en dag te laat, het droogproces in de grond gaat zo snel dat die dag je 10 of 20% van je productie kan kosten.” “Veldbezoeken moeten gebeuren in het felst van de zon, dan zie je het best de reactie van de planten.”

Bloemkolen zijn kwantitatief en kwalitatief erg gevoelig voor de droogte. Maar ook de andere koolsoorten en alle groenten hebben nu kunstmatige beregening erg nodig.” “Dat was trouwens ook al het geval voor de primeuraardappelen. Aardappelen zonder water halen hier de 25 ton per hectare niet, mits beregening komen we nu wel boven de 30 ton. Maandag gaan we rooien, afwachten.” Bron: Bloemkool toch minder productie[AGRI PRESS BENELUX]

Lees ook :
*Video : droogte en warmte speelt professionele groentetelers parten.
*Aardappelen : Temperaturen boven 30 graden zijn heel schadelijk!

Juni 2014
De zesde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is nu overal verkrijgbaar!
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie! Koop nu online via de webshops vermeld op deze pagina of koop nu zonder verzendkosten bij Bol.com Laatste review, 28 mei, op Bol.com : Eindelijk het tuinboek waar ik op zat te wachten!

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)