De diameter van de spruitjes is minder dan gewoonlijk. Professionele telers verwachten een veel kleinere opbrengst. Sommigen proberen de oogst wat uit te stellen om alsnog grotere spruiten te kunnen leveren aan de diepvriesindustrie. Ook de hobbytuinder heeft kleinere spruiten dit jaar.
De koele en natte zomer, gevolgd door het relatief warme najaar speelt de spruitentelers parten. Nadat de spruitenplanten tijdens de zomer weinig gegroeid waren zorgde het warme najaar voor een hergroei van de bladeren. Alle energie kwam in de bladeren terecht en slechts weinig in de spruitjes. Ook in november bleef de vorst grotendeels uit, waardoor de spruitengroei ook dan nog moelijk op gang kwam.

Juni 2014
De zesde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is nu overal verkrijgbaar!
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie! Koop nu online via de webshops vermeld op deze pagina of koop nu zonder verzendkosten bij Bol.com Laatste review, op Bol.com : Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren, compleet en toegankelijk. 22 juli 2014, Elleno | 20-29 jaar | Gouda Fantastisch boek over alle soorten groente en fruit die je je maar kan bedenken. Buiten dat het inderdaad erg compleet is, is het boek ook erg toegankelijk voor beginners. Het boek geeft zoveel basisinformatie over wat de planten nodig hebben. Een super goed boek voor iedereen die zijn eigen groente kweekt of hier aan wil gaan beginnen. Pluspunten: Volledig, Praktisch, Heldere uitleg Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren kompleet boek, gewoonweg af . Dokkertje | 50-59 jaar |Knokke-Heist , België . 16 juli 2014 ik was al lang op zoek naar een kompleet "Groenten en Fruit boek" en het boek van Luc Dedeene vond ik voor mij het beste , alles staat er zeer goed in beschreven tot in detail. Meststoffen, ziektes en verzorging enz ...

  2 reacties aan “Oogst spruiten valt kleiner uit”

Reacties (2)
 1. dag Gerard.
  de winter savooikool kun je planten vanaf eind juni tot eind juli.
  plantafstand. 50×60.
  de herfst savooikool van eind april tot eind juni.
  plantafstand eveneens 50×60.
  m v g.
  fil.

 2. graag zou ik van u willen weten wanneer ik savooikool mag planten.

  dank u voor de inlichtingen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)