jun 202012
 

Geen ziekte die zo veel voorkomt en waar men zo weinig durft over schrijven in tijdschriften en boeken voor de hobbytuinder. GroentenInfo streeft ernaar correct advies te geven. Daarom deze tweede waarschuwing. De situatie is dan ook heel uitzonderlijk. Dit jaar zullen zullen er zeker en vast *catastrofes* gebeuren. De ziekte is door het slechte klimaat ondertussen aan zijn negende generatie toe dit jaar. Het gaat veel sneller dan andere jaren. Daarom geven wij u met deze foto’s de beginnende symptomen van aardappelziekte. Ook ik heb gisteren het advies gevolgd van het aangepaste artikel op http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/aardappelplaag-waarschuwing-en-bestrijding/

Aan beelden van totaal verwoeste aardappelplanten geen gebrek. Maar het is belangrijk de ziekte heel snel te ontdekken. Daarom deze foto’s van de kenmerken helemaal in het begin van de aantasting.

http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/aardappelplaag-waarschuwing-en-bestrijding/

  3 reacties aan “De situatie is zorgwekkend. Inspecteer nu uw aardappelplanten op de eerste symptomen van aardappelziekte.”

Reacties (3)
  1. Bij mij heeft de aardappelziekte ook toegeslagen. Mijn vraag is kun je de aangataste aardappels, met een kleine smet nog consumeren????

    • Die kan je in principe nog consumeren als je de rotte plek uitsnijdt. Dit is niet nadelig. Ik heb er geen ervaring mee of de smaak eventueel in zeer lichte mate beïnvloed wordt van het gezonde deel. Waarschijnlijk niet.

  2. zeer duidelijke gegevens

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)